EC Certificate Full Quality Assurance

Pozovite nas: +381 63 623 160 +381 37 498 777
MasterMed - Prodaja medicinskih aparata

Koje su prednosti pulsnog elektromagnetnog stimulatora 3 Tesla SALUS TALENT-a ?

08.03.2021.

 

Tržište se polako, ali sigurno širi na sve više zemalja sveta, državnih i privatnih medicinskih institucija se odlučuju za saradnju sa REMED-om, gigantskom firmom lociranom u Južnoj Koreji koja se, između ostalog, bavi razvitkom i istraživanjem elektromagnetnog polja u terapijske svrhe sa tradicijom i radom koji traje od 2003 godine. SALUS TALENT je veliko otkriće u svetu fizikalne terapije, sa ogromnim potencijalima na različitim poljima rehabilitacije, dejstvima koja nisu uobičajena za magnetno polje i osobinama koje su jedinstvene za ovu vrstu terapije. Zato je SALUS TALENT nešto novo i inovativno na tržištu što ga izdvaja iz gomile sličnih aparata.
Pre svega, urađeno je mnogo kliničkih istraživanja, najviše u Centralnoj Evropi koje se odnose na dejstvo pulsnog elektromagnetnog polja u različitim poljima rehabilitacije što je dovelo do pozitivnih rezultata i realizacije potencijala koju ovaj aparat poseduje. Ne samo što mu je primena raznovrsna, već na svakom polju primene deluje istom efikasnošću.

  • Antiinflamatorno dejstvo

 

Elektromagnetno polje smanjuje upalu tako što restartuje balans u naelektrisanju površine ćelije. Ovaj „restart“ sprečava lanac upale unutar ćelije, smanjujući bol i oticanje povezanih sa upalom. Osim toga, on snabdeva krv i kiseonik na površinu rane, a samim tim  će pomoći u brzom oporavku.

  • Analgetsko dejstvo

SALUS TALENT ima najjače analgetsko dejstvo u polju fizikalne terapije, koje pored toga što intenzivno smanjuje bolove, to radi na duži vremenski period, naime istraživanja su pokazala da analgetski efekat traje i do 6 meseci !

  • Stimulacija nerva magnetnim poljem

Činjenica da se impulsnim elektromagnetnim poljem koje proizvodi SALUS TALENT može izazvati pokret, je ono što ga izdvaja na tržištu od svih elektromagneta. Čini ga terapijom izbora kod svih perifernih nervnih lezija i povreda nerava zbog činjenice da je impuls nastao stimulacijom SALUS TALENT-om isti kao impuls koji šalje naš mozak. Zbog toga umnogome ubrzava i poboljšava regeneraciju nerva.

  • Stimulacija zarastanja kostiju

SALUS TALENT deluje na ćelijskom nivou, normalizuje polarizaciju ćelijske membrane pa samim tim pospešuje i pokreće prirodne mehanizme razmnožavanja osteoblasta, umnogome ubrzava zarastanje preloma, dok su studije pokazale da povećava gustinu kostiju kod osteoporoze.

  • Pozitivno trofičko dejstvo

SALUS TALENT svojim magnetnim poljem izaziva depolarizaciju aferentnih senzornih, kao i autonomnih nervnih vlakana. Ova vlakna svojim impulsima regulišu protok krvi kroz krvne sudove, a njihovom depolarizacijom se pospešuje cirkulacija i postiže se brz efekat na oporavak oštećenih nerava i tkiva.

  • URINARNA INKONTINENCIJA – kliničke studije

U odnosu na konkurentne aparate koji proizvode pulsno elektromagnetno polje, nijedan nema sposobnost aplikacije u ove svrhe, što ga izdvaja od svih postojećih pulsnih elektromagneta. Mnogo opširnije o ovome, kao I o rezultatima kliničkih istraživanja možete pročitati klikom na link https://mastermed.rs/urinarna-inkontinencija/

  • Finansijsko opravdanje za uloženi novac pri kupovini pulsnog elektromagnetnog stimulatora 3 Tesla SALUS TALENT-a

Uz redovne godišnje servise koje obezbeđuje firma MASTERMED, kao i uz pravilnu upotrebu aparata, predvidjen broj aktivnih radnih sati ovog aparata je 5000 sati. U odnosu na cenu aparata, sa u proseku 2 pacijenta dnevno, uz pristupačnu cenu terapije, za godinu i po dana možete vratiti uložen novac a da pritom istrošenost aparata nije prešla ni 20% !

Scroll