EC Certificate Full Quality Assurance

Pozovite nas: +381 63 623 160 +381 37 498 777
MasterMed - Prodaja medicinskih aparata

Zašto baš Salus Talent?

18.08.2020.

Zašto baš pulsni elektromagnetni stimulator 3 tesla – Salus Talent?

 

Salus talent je vrhunsko tehnološko otkriće u polju magnetoterapije i prvi patentirani stimulacioni elektromagnet (prilikom aplikacije stimuliše mišićnu kontrakciju). Ova ideja se rodila u Južnoj Koreji  2003 godine, kada je i osnovana kompanija REMED, sada jedna od ozbiljnih giganata u proizvodnji medicinske opreme. Na Evropsko i prekookeansko tržište počeli su sa plasiranjem početkom 2006 godine i od kada traje REMED-ovo prisustvo van Južne Koreje . Kompanija se specijalizovala na poljima istraživanja, razvitka i na kraju proizvodnje aparata  kao što su transkranijalni magnetni stimulatori, pulsni elektromagnetni stimulatori 3 Tesla (SALUS TALENT), shockwave (RSWT) i laser tehnologije.

Kompanija REMED posluje u više od 30 zemalja koje su prepoznale ogroman i rastući potencijal u ovim aparatima, na osnovu mnogobrojnih kliničkih istraživanja koje pokazuju I dokazuju efikasnost svojih aparata u lečenju različitih oboljenja. Sva klinička istraživanja  koja su naručena od strane  MASTERMED-a su sprovođene u zemljama Centralne Evrope (Nemačka,Austrija, Češka,Francuska, Poljska, Slovačka ,kao i u zemljama Ex Yugoslavije)

Firma MASTERMED  je zakonski zastupnik i uvoznik REMED-ovih aparata i sa ponosom donosi ovu inovativnu tehnologiju na teritoriji Srbije.

Tradicija sa SALUS TALENT-om u Srbiji traje od 2015. godine kada je uvežen prvi aparat koji je krenuo da se upotrebljava u ambulanti FIZIO AKTIV koja ga koristi i dan danas i ima najviše iskustva sa uspehom i korišćenjem samog aparata. Pored FIZIO AKTIV-a, aparat SALUS TALENT su kupile jos 7 ambulanti i ordinacija na teritoriji Srbije, do sada bez bilo kakvih primedbi na kvalitet, način rada ili rezultate. MASTERMED takođe sprovodi i redovan godišnji servis kao i održavanje SALUS TALENT  aparata uz pomoć servisera licenciranih od strane REMED-a.

   salus talent prodaja

 

Pre svega, jačina magnetne indukcije kod Salus Talenta je 3 Tesle, što je u odnosu na standardne elektromagnete 60 puta jače. Razlika u jačini magnetne indukcije takođe daje i razliku u kvalitetu pozitivnih efekata same magnetoterapije.

Sama činjenica da se magnetnim poljem može izazvati mišićna kontrakcija stimulacijom nerva je neverovatna, a upravo to je ono što čini Salus Talent naprednijim u odnosu na sve ostale magneto terapijske procedure. To je ono što ga izdvaja na tržištu i što ga čini začetnikom revolucije u primeni magnetoterapije. Naime, sama jačina magnetne indukcije od 3 Tesle indukuje struju u tkivu koja deluje stimulativno na naš nerv. Glavna razlika te stimulacije u odnosu na eksponencijalne struje koje takođe stimulišu pokret je ta što se kontrakcija dobija stimulacijom NERVNOG VLAKNA a ne NEUROMIŠIĆNE SINAPSE što je slučaj kod ostalih terapijskih procedura. Sama činjenica da možemo simulirati moždani nervni impuls dovodi Salus Talent na 1. mesto u terapiji lezija perifernih nerava i poboljšanju njihove regeneracije.

Vizuelni, kao i auditivni efekat ovog dejstva pulsnog elektromagnetnog stimulatora 3 Tesla Salus Talent-a možete videti klikom na link.

SALUS TALENT svojim magnetnim poljem izaziva depolarizaciju aferentnih senzornih, kao i autonomnih nervnih vlakana. Ova vlakna svojim impulsima regulišu protok krvi kroz krvne sudove, a njihovom depolarizacijom se pospešuje cirkulacija i postiže se brz efekat na oporavak oštećenih nerava i tkiva.

Snimak infracrvene kamere koja daje vizuelizaciju sredine u bojama koje predstavljaju toplotu  snimljenih tela dokazuje bas ovo dejstvo SALUS TALENT-a.

    Salus Talent cirkulacija

Na ovoj slici, desna noga i stopalo desne noge pokazuju nisku temperaturu u poređenju sa zdravom nogom i normalnom temperaturom. Ovo je prouzrokovano bolom i lošom cirkulacijom.

   Salus Talent cirkulacija

Nakon terapije SALUS TALENT-om imamo znatno poboljšanje i normalizaciju temperature bolne noge.

 

 

Analgetsko dejstvo Salus Talent-a je jedno od najjačih terapijskih dejstava ovog aparata. Naime, na osnovu raznovrsnih i mnogobrojnih kliničkih studija, analgetsko dejstvo traje i do 6 meseci.

Moć duboke prodornosti Salus Talenta je činjenica koja mu omogućava da prednjači ispred svih fizikalnih procedura. Naime, do zgloba kuka ne možete dospeti ni jednom terapijskom strujom, laserom, ultrazvukom, shockwave-om, toplotnom ili hladnom procedurom, sve to zbog nedovoljne prodornosti kroz tkiva. To je ono što čini SALUS TALENT jedinstvenim, prodornost od 10 cm u tkivo što mu obezbeđuje da dopre do zgloba kuka. Dokaz o prodornosti, kao i kvalitetu stimulacije Salus Talenta možete videti klikom na link.

Elektromagnetno polje smanjuje upalu tako što restartuje balans u naelektrisanju površine ćelije. Ovaj „restart“ sprečava lanac upale unutar ćelije, smanjujući bol i oticanje povezanih sa upalom. Osim toga, on snabdeva krv i kiseonik na površinu rane, a samim tim  će pomoći u brzom oporavku.

Pulsno elektromagnetno polje koje se SALUS TALENT-om primenjuje na mestu preloma kosti maksimizuje električni polaritet. U zdravim kostima, ćelije održavaju dinamičnu ravnotežu pozitivnog i negativnog električnog okruženja dok će se u području frakture kosti pokažati narušena ravnoteža električnog okruženja kao i negativno naelektrisanje. Na taj način terapija SALUS TALENT-om pomaže prirodnom zarastanju polomljenih delova kosti, i bržem stvaranju kalusa, što dokazuju mnogobrojne studije. Efekat u stimulaciji stvaranja koštanog tkiva je našao primenu i kod osteoporoze, gde su studije pokazale da je mineralna gustina kostiju 20 osteoporotičnih pacijenata tretiranih pulsnim elektromagnetnim poljem porasla za 5,6% nakon 6 nedelja tretmana.

Scroll